Un pas important în digitalizarea educației din România – 1 din 3 școli a adoptat aplicația „Clasa Viitorului”

Peste un milion de utilizatori a atins aplicația de învățare online clasaviitorului.ro, dezvoltată de Edu Apps. Aplicația a fost adoptată de una din trei școli din țară. Aplicația era disponibilă de opt ani, așa că tranziția nu a fost complicată.

Aplicația clasaviitorului.ro este gratuită, reprezentând un avantaj important pentru școlilele care au adoptat această metodă de învățare online. Pe lângă, orice instituție de învățământ poate activa, în mod gratuit, aplicațiile G Suite for Educaion și Office 365, Edu Apps fiind singurul partener autorizat de către ambele companii.

Ministerul Educației a apreciat, în mod oficial, eforturile susținute de Edu Apps în dezvoltarea aplicației. De asemenea, este singura aplicația care îndeplinește cinci criterii de bază pentru susținerea activității didactice pe internet:

– Cursurile pot fi susținute online
– Legislația GDPR este respectată
– Nu sunt necesare echipamente adiționale
– User-friendly – aplicația este intuitivă pentru cadrele didactice în vederea susținerii cursurilor pe ea
– Resursele educaționale au fost disponibile pentru ca și alți profesori să se poată adapta la noile cerințe

Aplicația era disponibilă încă de acum opt ani, însă doar 300 de școli o adoptaseră până la criza cauzată de COVID-19, care a luat prin surprindere învățământul din România. Dezvoltarea aplicației a fost realizată prin intermediul fondurilor europene.

25.000 de conturi au fost create de la închiderea școlilor, din cauza pandemiei. Momentan, 2.2000 de școli folosesc aplicația Clasa Viitorului. Există încă câteva sute de cereri care sunt în curs de procesare.

Edu Apps nu salvează date de autentificare, aceste date fiind preluate de aplicația ADMA, care aparține de Uniunea Europeană și salvate în cloud.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *