Tehnologia de recunoaștere facială naște incertitudini în spațiul european

Incertitudini legate de tehnologia de recunoaștere facială dezvoltată de o companie americană, Clearview AI. O instituție europeană, reponsabilă în protejarea datelor personale, anunță că sunt șanse mari ca o astfel de tehnologie să nu fie considerată legală pe teritoriu european.

Uniunea Europeană a dorit, încă de la începutul acestui ani, că dorește să interzică pe o perioadă de cinci ani accesul la utlizarea unor astfel de tehnologii, pentru evitarea abuzurilor, iar în acest timp, experții să aibă timp să reglementeze noi norme,

Tehnologia dezvoltată de Clearview AI permite accesul într-o bază de date de peste trei miliarde de poze care sunt colectate de pe rețelele de socializare sau din alte locuri. Peste 600 de agenții folosesc această tehnlogie.

European Data Protection Board a emis un comunicat, în care susține că există incertitudini cu privire la folosirea acestei tehnologii în spațiul european, pentru că astfel, nu ar fi respectate normele legate de protecția datelor personale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *