RAPORT ANCOM: 74% dintre conexiunile la internet fix permit viteza de peste 100 Mbps, în România

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a anunțat cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor că peste trei sferturi din conexiunile la internet fix din România permit viteze de peste 100 Mbps.

Până la finalul anului 2019, 5,3 milioane de conexiuni la internet fix și 12 milioane de conexiuni 4G existau în România, conform comunicatului emis de Sorin Grindeanu.

O veste buna din sectorul telecom: la finalul anului 2019, trei sferturi dintre cele 5,3 milioane de conexiuni de internet fix din România permiteau viteze foarte mari, de peste 100 Mbps. Acest lucru s-a vazut, de altfel, și pe parcursul starii de urgența care tocmai s-a încheiat, când rețelele de internet fix din România, bazate în principal pe fibra optica, au susținut cu succes cererea excepționala de trafic.

Nicicând în istorie rețelele de comunicații electronice nu au avut un rol atât de important pentru sprijinirea funcționarii societații noastre, a nevoilor noastre sociale, educaționale, economice sau de alta natura, ca în aceste ultime doua luni – sa folosim Ziua Comunicațiilor pentru a le mulțumi și a-i felicita pe cei care au facut posibil acest lucru, de-a lungul timpului este mesajul transmis de președintele ANCOM, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor, sărbătorită pe 17 mai.

ANCOM anunță că va publica statisticile integrale privind piața telecom din anul 2019 în perioada următoare.

sursă: ancom.ro

Traficul mediu la internet fix a înregistrat o creștere cu 14% față de anul 2018, fiind în 2019 de 29 GB/lună per locuitor. 75% din mediul urban are acces la internet fix, în timp ce doar 49% în mediul rural.

O creștere de 16% față de anul 2018 a avut loc la conexiunile 4G, adică aproximativ 12 milioane de uitilizatori, din totalul de 19,9 milioane de conexiuni active la internet mobil. Traficul mediu realizat de un locuitor a fost 3,7 GB pe lună, cu 41% mai mult.

Din punct de vedere al veniturilor, sectorul telecom a înregistrat o creștere de 3% în comparație cu anul 2018, fiind la 16,5 miliarde de lei (3,5 miliarde euro). 39% din venituri au provenit din sectorul de telefonie mobilă, în timp ce segmentul de internet fix și mobil a generat 30% din total. Conform raportului, media a fost de 71 de lei per locuitor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *