Permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare pot fi plătite online, pe ghiseul.ro, după ce a fost extinsă aria de servicii publice care pot fi achiziționate online. Care sunt acestea

În urma unui ordonanțe de urgență adoptate de guvern, mai multe servicii publice pot fi, de acum înainte, plătite prin intermediul site-ului ghiseul.ro, care este administrat de către ADR – Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Astfel, cetățenii își pot plătii taxele aferente pașaportului sau contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau autorizația de circulație online, fără perceperea altor taxe.

Ghiseul.ro a înregistrat cea mai importantă creștere din acest an, de la înființarea site-ului, în 2011. Doar în 2020, platforma a înregistrat peste 200.000 de utilizatori noi.

Anul acesta au fost deja înregistrate aproape 700.000 de plăți online, în condițiile în care pe întreg parcursul anului 2019, s-au efectuat 500.000 de plăți.

Începând din luna august a anului curent, pe site a fost introdusă posibilitatea de a achita mai multe servicii publice, cum ar fi transportul în comun, apa, canalizarea sau energia termică.

Ghișeul.ro a dobândit capacitatea de a procesa toate plățile pentru serviciile comunitare de utilitate publică. Peste 10 noi categorii de plăți au fost adăugate în platformă. Astăzi, am adus mai aproape de cetățeni o serie de servicii publice foarte importante și foarte solicitate. Prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală de Pașapoarte și Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională“ S.A. și al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente, iar cetățenii vor scăpa de hârtiile prin care fac dovada plăților și de drumurile inutile între instituții”, a explicat președintele ADR, Sabin Sărmaș.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *