Orizont 2020: Încă 38 de milioane de euro alocate de Comisia Europeană pentru protejarea infrastructurii digitale

Comisia Europeană va acorda alte 38 de milioane de euro pentru proiectele inovatoare pentru protecția infrastructurii critice împotriva atacurilor cibernetice. Finanțarea este realizată prin intermediul programului Orizont 2020.

IMPETUS și S4ALLCITIES sunt două proiecte al căror obiectiv este acela de a proteja cetățenii și infrastructura în cazul unor incidente de securitate cibernetică.

SAFET4RAILS, 7SHIELD și ENSSURESEC sunt proiectele care doresc să protejeze infrastructura digitală din rețelele de metrou, infrastructura spațială și a platformelor de e-commerce.

Durata proiectelor este de doi ani și sunt în curs de lansare.

„Întrucât ne confruntăm cu o gamă diversă de amenințări la adresa securității cibernetice, UE ia măsuri concrete de protecție a infrastructurilor critice, a orașelor și a cetățenilor. Mai multe investiții, atât la nivelul UE, cât și la nivel național, în tehnologii și soluții inovatoare în materie de securitate cibernetică sunt de o importanță capitală pentru întărirea rezistenței UE la atacurile cibernetice“ a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Pe lumeadigitală.ro nu ești doar un simplu vizitator, ci un partener de discuții. Te invităm să lași un comentariu