O companie de software din Timișoara devine partener oficial UiPath, care a detronat OMV PETROM și a devenit cea mai valoroasă companie din România Gabriel Baba: Un vis devenit realitatea pentru echipa noastră! Mergem înainte la fel de motivați, responsabili și entuziasmați.

O companie de software din Timișoara, care în ultima perioadă s-a ocupat de digitalizarea administrațiilor locale, a devenit partener oficial UiPath, în urma unui acord semnat între cele două companii.

UiPath a fost înființată în București de către doi IT-iști, Daniel Dines și Marius Țircă și a devenit liderul mondial în automatizările software, fiind prima companie „unicorn” (a cărei evaluare depășește un milard de dolari) creată de către români. De asemenea, UiPath a devenit cea mai valoroasă companie din România, devansând OMV Petrom, în urma unei creșteri impresionante într-un timp record.

Compania timișoreană ACONNECT, care în ultimul timp s-a ocupat cu digitalizarea administrațiilor locale din mai multe județe din țară, a semnat un parteneriat cu UiPath, în urma căreia se va dori creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor de către sectorul public, precum și îmbunătățirea productivității în instituțiile statului, prin intermediul RPA (Robotic Process Automation). Cu ajutorul acestei tehnologii, funcționarii publici nu mai sunt nevoiți să realizeze operațiuni care necesită timp îndelungat, aceste sarcini fiind atribuite RPA-ului. De exemplu, în sistemul sanitar, timpul pe care asistentele medicale îl acordau operațiunilor administrative manuale a fost redus cu până la 3-4 ore cu ajutorul RPA-ului.

De asemenea, un studiu realizat pe 400 de organizații care au folosit tehnologia RPA a dus la următoarele concluzii: conformitatea a crescut cu 92%; calitatea/acuratațea cu 90%; productivitatea a crescut cu 86%, iar costurile au fost reduse cu 59%.

Îmi amintesc primele discuții cu reprezentanții UiPath, în care le povesteam despre noi, cine suntem și ceea ce facem. O companie mică de software din Timișoara, însă cu oamenii cu experiență la nivel național și global. Sunt recunoscător pentru încrederea pe care ne-au oferit-o după 5 luni de zile în care am muncit, învățat și acreditat oameni la Academia UiPath. Un vis devenit realitate pentru echipa noastră! Mergem înainte la fel motivați, responsabili și entuziasmați” a declarat Gabriel Baba, CEO al companiei ACONNECT.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *