Ministerul Fondurilor Europene a fost digitalizat prin OUG. Gabriel Baba, director general ACONNECT: Este o chestiune de timp până se adaptează toate instituțiile și UAT-urile. Nu se poate lucra în 2020 ca în 1945

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se impune digitalizarea Ministerul Fondurilor Europene și a structurilor instituției. Efectele ordonanței vor avea efect începând cu 1 iunie.

Ordonanța face parte din inițiativa executivului de a debirocratiza și transparentiza interacțiunea dintre beneficiarii fondurilor europene și autorități. Toate informațiile vor putea fi accesate în format electronic.

Pe site-ul instituției se va putea vedea, în timp real, informații legate de rata absorției fondurilor europene din România.

Sunt înregistrați în acest moment aproape 30.000 de utilizatori în sistemul MySMIS.

Prin această ordonanță, funcționarii publici din instituție vor putea automatiza operațiunile. Vor fi adăugate și pistele de audit pentru toate fluxurile din ciclul de viață al proiectelor.

În sistemul informatic MySMIS se aflau peste 2 milioane de fișiere, iar 70% din spațiul de stocare era ocupat de documente tipărite, scanate sau semnate, ceea ce reprezintă timp irosit.

Presiunea asupra sistemului informatic va fi scăzută și în urma introducerii obligativității folosirii semnăturii electronice.

„Este o chestiune de timp până se adaptează toate instituțiile și UAT-urile. Nu se poate lucra în 2020 ca în 1945” a declarat Gabriel Baba, director general ACONNECT.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *