Digital Services Act – feedback adresat cetățenilor și companiilor cu privire la viitorul digital al Uniunii Europene

A fost lansat Digital Services Act de către Comisia Europeană, pachet ce este adresat atât cetățenilor, cât și companiilor, astfel încât UE să poată analiza feedback-ul trimis de către cetățeni și companii, în vederea digitalizării.

Până pe 8 septembrie, va fi colectat feedback-ul din mai multe sectoare: cetățeni, platforme online, companii, pentru conturarea noilor reglementări privind viitorul digitalizării în structura Uniunii Europene.

Șase domenii vor fi analiizate atent, pe mai multe categorii, dintre care: siguranța pe internet sau publicitatea online, precum și servicii de e-guvernare.

Solicităm părerea cetățenilor și companiilor interesate în acest domeniu, pentru a putea reglementa, corespunzător, viitorul digital al Uniunii Europene. Multe dintre întrebări au impact direct în viața de zi cu zi a cetățenilor, iar prin feedback-ul furnizat, vom realiza un viitor digital sigur și inovativ” a declarat Margrethe Vestager, vicepreședintele Comisiei Europene.

Acest pachet conține un set de reguli privind comerțul electronic, care să se desfășoare în conformitate cu normele locului de stabilire. Comisia Europene dorește astfel să stabilească reguli adecvate pentru intermediarii online, celor care activează în spațiul Uniunii Europene. Se dorește implementare unui sistem de guvernare eficient, în care regulile să fie respectate pe toată piața unică a UE.

Un alt aspect pe care Comisia îl abordează prin intermediul Digital Services Act este legat de condițiile de egalitate pentru piețele digitale europene, care sunt în acest moment, acaparate de câteva platforme mari. De asemenea, Comisia dorește să stabilească reguli pentru a regla aceste dezechilibre, astfel încât platformele mari vor rămâne corect în relația cu companiile mai mici care doresc să intre pe piață.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a atenționat că Europa trebuie să își stabilească propriile reguli privind serviciile digitale, precizând că se dorește ca până la finalul anului, piața digitală să fie reglementată în așa fel încât cetățenii să fie protejați în interacțiunea cu viitoarele servicii digitale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *