CERT-RO și Cyber Volunteers-19: Experții din IT vor ajuta spitalele din România să își securizeze datele

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT RO) a lansat o inițiativă, intitulată Cyber Volunteers-19, la care se vor alătura aproape 200 de profesioniști din domeniul cybersecurity, pentru a ajuta spitalele în vederea protejării datelor.

Cyber Volunteers-19 este inspirată dintr-o mișcare asemănătoare formată în Marea Britanie, în contextul pandemiei de COVID-19.

CERT-RO a semnalat o creștere a atacurilor cibernetice, mai ales asupra sistemului informatic ale spitalelor. În urma acestor atacuri, s-a constatat că doar o mică parte dintre acestea aveau programe pentru protejarea datelor.

În această perioadă dificilă, în care sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia COVID-19, CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au lansat un program de voluntariat, pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate să facă față provocărilor crizei” transmit reprezentanții CERT-RO.

Scopul principal al campaniei este de a asigura protecție, prin intermediul serviciilor de prevenire și răspuns, în cazul atacurilor cibernetice care pot fi inițiate împotriva sistemului informatic al spitalelor.

Profesioniștii în cybersecurity se mai pot înscrie pentru Cyber Volunteers-19;

Dacă sunteți un profesionist în domeniul securității cibernetice și sunteți interesat de această activitate de voluntariat, puteți să vă alăturați inițiativei prin grupul LinkedIn dedicat. Furnizorii de servicii medicale, care au nevoie de asistență, ne pot scrie la adresa alerte.spitale@cert.ro sau pot utiliza formularul de contact de pe site-ul CERT-RO” se mai arată în comunicatul emis de instituție.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *