Aplicațiile de tip drive-in, licențiate de ANCOM pentru 30 de zile

Pentru 30 de zile, transmisiile pentru evenimente de tip drive-in se vor putea desfășura în condiții normale, în urma licențierii alocate de ANCOM.

Această măsură vine în urma măsurilor luate pentru a asigura distanțierea socială. Astfel, pentru organizarea unor evenimente de divertisment dedicate unui număr restrâns de persoane, este necesară o licență temporară acordată de către ANCOM, pentru utilizarea frecvențelor radio în vederea asigurării coloanei sonore a evenimentelor.

Aplicațiile de tip drive-in sunt destinate persoanelor care asistă la spectacol din propriul autovehicul, fiind o alternetivă deplasărilor la evenimente care se desfășoare în sălile de spectacole sau aer liber.

Pentru acordarea licenței, solicitantul trebuie să completeze un formular-tip disponibil pe site-ul ancom.ro, alături de o documentație care susține soluția tehnică propusă. Licența va fi acordată persoanelor juridice, fizice și societăților fără personalitate juridică.

Pentru că în perioada stării de urgență am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licențe pentru frecvențe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranță de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio.

Și industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condițiilor actuale și mă bucur că printr-o bună colaborare cu Consiliul Național al Audiovizualului am putut identifica rapid o soluție pentru ca aceste evenimente să se poată desfășura în condiții optime” este declarația președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu.

Cererea va putea fi efectuată către sediul central sau orice structură ANCOM. Se poate depune în mod personal sau de către un reprezentant, prin intermediul unui serviciu poștal sau și în forma electronică pe site-ul ANCOM. https://www.ancom.ro/formular-registratura-online_6260

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *