9 proiecte de securitate cibernetică vor fi finanțate de Comisia Europeană

41 de milioane de euro vor fi acordate de Comisia Europeană pentru nouă proiecte privind securitatea cibernetică. Finanțarea va fi prin programul Orizont 2020. Cinci proiecte se vor axa pe securitatea cibernetică și protejarea vieții private, precum și soluții destinate interprindelor mici și mijlocii. Restul proiectelor vor lucra la noi metode inovative de îmbunătățire a sistemelor critice de securitate.

Proiectele finanțate sunt următoarele:

CyberKit4SME, GEIGER, PALANTIR, PUZZLE – soluții de securitate cibernetică

TRAPEZE – soluții de cybersecurity a vieții private

AI4HEALTHSEC și HEIR – soluții pentru optimizarea infrastructurii din sănătate

CitySCAPE și E-CORRIDOR 

Comisia Europeană va mai acorda 7,6 milioane de euro pentru alte 21 de proiecte, care vor fi finanțate prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei.

“Cu un total de 7,6 milioane de euro, aceste din urmă proiecte vor consolida capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, pentru ca aceasta să fie mai bine pregătită și să contracareze mai eficient amenințările și incidentele cibernetice. De exemplu, trei spitale din Croația și Letonia își vor spori gradul de pregătire prin implementarea unor îmbunătățiri tehnice și organizatorice, iar în Italia va fi înființat un centru de schimb de informații și de analiză (ISAC) pentru sectorul aviației” a mai transmis Comisia Europeană.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *